Näin voit käyttää oikeuksiasi

Kun haluat tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu henkilötietorekisteriin tai haluat oikaista henkilötietojasi, ota yhteyttä palvelupisteeseemme.

Mikäli sinulla on kysyttävää oikeuksistasi tai epäilet, että henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi on loukattu, ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme.

Miten teen tietopyynnön tai oikaisuvaatimuksen?
  1. Tulosta täytettävä ja tulostettava tietopyyntölomake. Voit myös pyytää, että lähetämme lomakkeen sinulle tai voit hakea sen itse palvelupisteestämme.
  2. Täytä lomake ja toimita allekirjoitettu tietopyyntölomake palvelupisteeseemme.

Tietoturvallisen henkilötietojen käsittelyn takaamiseksi ja tiedonsaantioikeuden väärinkäytön ehkäisemikseksi käynnistämme tietopyynnön käsittelyn ainoastaan silloin, kun pyyntö on tehty kirjallisena ja palautettu henkilökohtaisesti kunnanviraston asiakaspalveluun. Tarkistamme samalla henkilöllisyytesi, tietopyynnön sisällön ja annamme tarvittaessa lisäohjeita. Otathan henkilöllisyystodistuksen mukaan. Tietopyynnön voi tehdä maksutta kerran vuodessa. Kuvaile mahdollisimman tarkkaan, mitä tietoja haluat ja perustele pyyntösi. Lisäohjeita tietopyynnön tekemiseen saat palvelupisteestämme.

 

 

Alavieskan kunnan palvelupiste

Henkilötietoja koskevat tietopyynnöt ja oikaisut

Alavieskan kunta
Palvelupisteen aukioloajat ma-pe 9.00-15.00
Pappilantie 1
85200 Alavieska
puh. 08 4395 111
alavieskan.kunta(at)alaveska.fi