Näin voit käyttää oikeuksiasi

Kun haluat tietää, mitä tietoja sinusta on tallennettu henkilötietorekisteriin tai haluat oikaista henkilötietojasi, ota yhteyttä palvelupisteeseemme.

Miten teen tietopyynnön tai oikaisuvaatimuksen?
  1. Tulosta tietopyyntölomake <Tietopyyntölomake tästä>. Voit myös pyytää, että lähetämme lomakkeen sinulle tai voit hakea sen itse palvelupisteestämme
  2. Täytä lomake ja toimita allekirjoitettu pyyntö palvelupisteeseemme.

Tietoturvallisen henkilötietojen käsittelyn takaamiseksi ja tiedonsaantioikeuden väärinkäytön ehkäisemikseksi käynnistämme tietopyynnön käsittelyn ainoastaan silloin, kun pyyntö on tehty kirjallisena ja palautettu henkilökohtaisesti kunnanviraston asiakaspalveluun. Tarkistamme samalla henkilöllisyytesi, tietopyynnön sisällön ja annamme tarvittaessa lisäohjeita. Otathan henkilöllisyystodistuksen mukaan. Tietopyynnön voi tehdä maksutta kerran vuodessa. Kuvaile mahdollisimman tarkkaan, mitä tietoja haluat ja perustele pyyntösi. Lisäohjeita tietopyynnön tekemiseen saat palvelupisteestämme.

Tietosuojavastaava

Mikäli sinulla on kysyttävää oikeuksistasi tai epäilet, että henkilötietoihin liittyviä oikeuksiasi on loukattu, voit ottaa yhteyttä kuntamme tietosuojavastaavaamme

Tutustu Alavieskan kunnan henkilötietojen käsittelyn periaatteisiin ja käytäntöihin sekä toiminnassamme syntyviin henkilötietorekistereihin.