Kirjaston aukioloajat

2.5.2024-30.8.2024

Ma10-19
Ti10-16
Ke10-18
To10-16
Pe10-17

Aattopäivinä avoinna klo 10-15, paitsi juhannusaattona.  Helatorstaina 9.5. ja juhannuksena 21.-23.6. kirjasto on suljettu. 

Yhteystiedot:
Alavieskan kunnankirjasto
Pokelantie 3
85200 Alavieska
Lainaus 044-5395 269
alavieskan.kirjasto(at)alavieska.fi

Kirjastotoimenjohtaja
Ulla-Mari Kivi
044-5395 268
ulla-mari.kivi(at)alavieska.fi

Kirjastovirkailijat 
Anne Harju
Riikka Heikkilä
044-5395 272
etunimi.sukunimi(at)edu.alavieska.fi

Kirjasto on myös sosiaalisessa mediassa:
Facebook
Instagram

 

Kirjaston palvelut

Lainaustoiminta

Joki-kirjastokortilla voit lainata kaikista Joki-kirjastoista. Joki-kirjastoihin kuuluvat Alavieskan, Haapajärven, Haapaveden, Kalajoen, Kärsämäen, Merijärven, Nivalan, Oulaisten, Pyhäjärven, Pyhännän, Reisjärven, Sievin, Siikalatvan ja Ylivieskan kirjastot.

 • Lainaustoiminta, laina-ajat:
  • pikalainat 7 vrk
  • musiikki, dvdt, lehdet ja pelit 14 vrk 
  • kirjat ja äänikirjat 28 vrk

Lainat voi uusia puhelimitse tai netissä. Verkkoasiointiin tarvittavan salasanan saa kirjastosta. Verkkopalvelun osoite on joki.finna.fi 

Lainojen eräpäivän voi tarkistaa lainauskuitista tai verkkokirjastosta. Lainoista on mahdollista saada eräpäivämuistutus sähköpostiin 1–5 vrk ennen eräpäivää. Laina on palautettava tai uusittava eräpäivänä, vaikka laina-ajan päättymisestä ei olisi saanut ennakkovaroitusta. Kirjasto ei ole vastuussa eräpäiväilmoitusten perille menosta.

Lainan palauttaminen

Lainat voi palauttaa mihin tahansa Joki-kirjastoon. Poikkeuksena ovat kaukolainat ja esineet. Ne on palautettava siihen kirjastoon, mistä ne on lainattu. Palautuksesta saa halutessaan kuitin. Joissakin kirjastoissa on käytössä palautusluukku, johon lainat voi palauttaa kirjaston ollessa kiinni. Ylivieskan pääkirjastossa on palautusluukku. Aineiston palautus luukkuun on asiakkaan omalla vastuulla. Palautusluukun kautta palautettu aineisto rekisteröidään palautetuksi seuraavana kirjaston aukiolopäivänä.

Lainan uusiminen

Lainat voi uusia enintään viisi kertaa, jos aineistoon ei ole varauksia ja kirjastokortilla on lainausoikeus. Pikalainoja ei voi uusia. Lainat voi uusia Joki-verkkokirjastossa, kirjastossa, kirjastoautossa, sähköpostilla tai puhelimella.

Varaaminen

Joki-kirjastojen aineistoa voi varata kirjastossa, kirjastoautossa tai verkkokirjastossa. Varaaminen on maksutonta. Kirjastossa voi olla myös aineistoa, jota ei voi varata, esimerkiksi pikalainoja. Kun varattu aineisto on noudettavissa kirjastosta, siitä saa ilmoituksen valinnan mukaan sähköpostilla, tekstiviestillä tai kirjeellä. Varaus on noudettava 7 vuorokauden kuluessa saapumisilmoituksen lähetyksestä. Kirjastoon on ilmoitettava, jos ei pääse noutamaan varausta ennen viimeistä noutopäivää. Jos varausta ei nouda tai peru ajoissa, siitä veloitetaan yksi euro.

Kaukolainaus

Ellei tarvittava aineisto löydy Joki-kirjastojen kokoelmista, se voidaan kaukolainata muualta Suomesta tai ulkomailta. Kaukolainoissa noudatetaan lainan antavan kirjaston laina-aikoja ja maksuja.
 

Maksut

Kirjasto lähettää palauttamattomasta aineistosta ensimmäisen muistutuksen 7 vrk, toisen 21 vrk ja kolmannen 35 vrk kuluttua lainan eräpäivästä. Varatusta aineistosta ja pikalainoista lähetetään muistutus heti eräpäivän jälkeen. Muistutukset ovat maksullisia lukuun ottamatta varatusta aineistosta lähetettyä ensimmäistä muistutusta.

 

Käyttösäännöt

 

Muut palvelut kirjastossa

 • E-aineisto (lehdet, kirjat, musiikki, elokuvat). Pohjoisen eKirjasto,  https://outi.finna.fi/Content/ekirjasto
 • Lehtilukusali avoinna kirjaston aukioloaikojen mukaisesti. Lehtien uusimmat numerot luettavissa lehtilukusalissa, vanhemmat numerot lainattavissa.
 • Tietokoneet ja langaton verkko
 • VHS-kasettien digitointi DVD-muotoon. Henkilökunta opastaa laitteiden käytössä.
 • C-kasettien digitointi CD-muotoon. Henkilökunta opastaa laitteiden käytössä.
 • Musiikin kuuntelu
 • Kokoushuone varattavissa
 • Kopiointi ja tulostus (mv-tulostus 0,40 /sivu, värikopiot 0,80)
 • Kirjaston näyttelytila varattavissa kuukaudeksi/näyttely. Tila on maksuton.