Kulttuuria kaikilleKulttuuri kuuluu kaikille

Kaikilla ei kuitenkaan ole varaa hankkia lippuja esimerkiksi museoon, teatteriin tai konserttiin. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti. Kaikukorttia on kehittänyt valtakunnallinen Kulttuuria kaikille -palvelu.

Mikä on Kaikukortti?

Kulttuuri kuuluu kaikille varallisuudesta riippumatta. Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten, perheiden ja ikäihmisten mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastuksiin. 

Kaikukortilla voit hankkia maksuttomia pääsylippuja mukana oleviin kulttuuritapahtumiin ja -paikkoihin, kuten konsertteihin, teattereihin, museoihin, mutta myös kuntosaleille ja uimahalleihin. Kaikukortin käyttökertoja ei ole rajattu. 

Kuka kortin voi saada? 

Kaikukortti on tarkoitettu tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleville henkilöille ja perheille, jotka ovat asiakkaana korttia jakavassa hyvinvointipalveluiden tai muun palvelun yksikössä. Ehtoina Kaikukortin saamiselle on, että olet tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etkä voi siitä syystä hankkia pääsylippuja, ja olet vähintään 16-vuotias. Kaikukortin saaminen ei edellytä erillisiä todistuksia tuloista. Voit pyytää oma korttisi sosiaali- ja terveyspalveluista, jossa olet asiakkaana. Kortti on henkilökohtainen ja maksuton. Kaikukortti on voimassa vuoden kerrallaan. 

Kaikukortin haltija voi hankkia maksuttomia pääsylippuja myös alle 18-vuotiaille lapsilleen tai lapsenlapsilleen silloin, kun he menevät yhdessä samaan tapahtumaan.  

Kaikukorttia Alavieskassa jakavat: 

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde
Lastensuojelu
Lasten, nuorten ja perheiden palvelut
Aikuisten sosiaali- ja päihdepalvelut
Ikäihmisten sosiaali- ja palveluohjaus
Vammaissosiaalityö ja palveluohjaus
Maahanmuuttopalvelut

Kaikukortti kohteet Alavieskassa: 

Alavieskan kunnan kulttuuripalvelut 

Alavieskan kunnan kirjastopalvelut, kaukolainat

Kaikukortilla voit osallistua myös muiden paikkakuntien Kaikukortti-tarjontaan.  

Kaikukortilla voit osallistua myös muiden paikkakuntien Kaikukortti-tarjontaan. 
Tutustu kohteisiin Kulttuuria kaikille -palvelun sivuilta.

Miten hankit pääsylipun tai kurssipaikan Kaikukortilla?

Kaikukortilla hankit lipun kulttuurikohteen omasta lipunmyyntikanavasta. Lippua hankkiessasi varaudu näyttämään Kaikukortti ja kertomaan sen numero. Kaikukortilla et voi hankkia lippuja verkkokaupasta.

Kaikukortti-pääsylippuja ja -kurssipaikkoja saattaa olla rajattu määrä.

Lisätietoja kaikukortista: 

Vapaa-aikaohjaaja, Alavieskan kunta
Janika Tervamäki
p. 044 5395 267
janika.tervamaki@edu.alavieska.fi

Osallisuus-, yhdyspinta- ja hyvinvointikoordinaattori, Pohde
Carita Hiironen
carita.hiironen@pohde.fi