Varhaiskasvatuspaikan hakeminen

Varhaiskasvatuspalveluita perhepäivähoidosta ja päiväkodeista voi hakea ympäri vuoden. Mikäli haetaan yksityistä hoitopaikkaa, ilmoitetaan siitä varhaiskasvatuspalveluiden toimistoon.

Sähköinen hakemus jätetään viimeistään neljä kuukautta tai äkillisen työllistymisen/koulutuksen vuoksi kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee päivähoitopaikan.Hakemukselle pitää määritellä lapsen tarvitsema tuntiperusteinen hoidon tarve.

Kun olet muuttamassa kuntaamme, ilmoita tuleva osoitteesi lisätietoja-kohdassa. Muista tehdä osoitteenmuutos digi- ja viestintävirastoon.

Myös esiopetusikäisen lapsen ip-hoitopaikka haetaan normaalilla hakemuksella. Lapsella on oikeus varhaiskasvatuspaikkaan oppivelvollisuuden alkuun saakka, siis 1. luokan alkamiseen asti. Iltapäivähoito järjestetään 11.8.2022 alkaen Keltasirkun päiväkodissa.

Miten varhaiskasvatuspaikkaa haetaan

- hakemukset ja tuloselvitykset tehdään eDaisy-palvelussa.

Kun olet saanut päätöksen varhaiskasvatuspaikasta

- mikäli lapsesta on maksettu kotihoidon tai yksityisen hoidon tukea, ilmoita hoidon alkamisesta Kelan toimistoon.
- sovi varhaiskasvatuspaikan kanssa tutustumiskäytännöistä.
- DaisyFamily-sovellusta käytetään hoitoaikojen ilmoittamiseen ja yhteydenpitoon varhaiskasvatuspaikkaan.

Tulotietojen toimittaminen

Asiakasmaksun määrittämistä varten täytyy perheen tulotiedot ilmoittaa viimeistään hoidon aloituskuukautta seuraavan kuukauden 7 päivään mennessä. Tulotiedot liitteineen ilmoitetaan eDaisy-palvelussa.

Palvelutarpeen muuttuminen

Palvelutarpeen muutokset tehdään vähintään 3 kuukaudeksi ja tulevat voimaan seuraavan kuukauden alusta.Palveluntarpeen muutokset tehdään eDaisy-palvelussa. Loma tms. ei ole hoitomaksun tarkistusperuste.

Kun et enää tarvitse varhaiskasvatuspaikkaa

- ilmoita hoitopaikkaan mistä alkaen lapsesi jää pois hoidosta
- irtisano paikka eDaisy-palvelussa
- varhaiskasvatuspaikan voi tilapäisesti irtisanoa kesän aikana, mikäli irtisanomisaika on vähintään 4 vk
- muista ilmoittaa lapsen poisjäännistä heti, kun se on tiedossa, asiakasmaksu laskutetaan kirjalliseen irtisanomispäivään saakka vaikka viimeinen hoitopäivä olisi ollut aiemmin.

Huom! Lasten kotihoidon tukea ei voi saada ennen kuin hoitopaikka on irtisanottu (esim. kesällä yli kuukauden poissaolot).