Vesienhoito- ja vesistökunnostusseminaari

Pohjois-Suomen vesienhoito- ja vesistökunnostusseminaari järjestetään Kajaanissa ELY-Keskuksen toimesta 31.5.-1.6.2023. Tapahtuma koskee Kainuun, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin alueita

Seminaari on suunnattu Pohjois-Suomen yhdistyksille, osakaskunnille, kuntien henkilöstöille ja luottamushenkilöille sekä muille vesistökunnostuksista kiinnostuneille. 
Tilaisuudessa kuullaan ja keskustellaan vesistöjen kunnostukseen liittyvistä ajankohtaisista aiheista, tutkimustuloksista ja hankkeista pohjoisella otteella. 
Oman lähiympäristön muutokset herättävät kysymyksiä. Miten vesienhoito- ja kunnostushankkeisiin voi saada rahaa ja tukea? Mitä voimme tehdä lähivesistöjemme hyväksi? Minkälaisia kunnostuksia Pohjois-Suomessa on tehty?   
 

Ensimmäisen seminaaripäivän teemoina ovat vesistöjen hoidon ja kunnostamisen 
ajankohtaiskatsaus, eri toimijoiden rooli vesistökunnostuksissa sekä vieraslajien torjunta. 
Seminaarin toisena päivänä keskustellaan muun muassa verkostoitumisesta, 
metsätalouden vesiensuojelusta ja vaellusesteistä. Seminaarissa kuullaan lisäksi hyviä 
esimerkkejä kunnostushankkeista. 

Seminaariin on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. 
Päivien aikataulu:   
ke 31.5. klo 12–16.15 
to 1.6. klo 9.00–15.15 
Linkki livelähetykseen, jonka kautta voit seurata seminaaria:  
keskiviikkona 31.5.2023  https://youtube.com/live/VA0mb_T1UYU?feature=share ja  
torstaina 1.6.2023 https://youtube.com/live/uko2180TBP4?feature=share 
 

Tallenne on katsottavissa kaksi viikkoa seminaarin jälkeen.  
Seuraa tapahtumaa myös somessa:  
Instagram: @kainuunely 
Twitter: @Kainuunely 
Facebook: Kainuun ELY-keskus 

Julkaisuaika

Laskutusohjeet

Alavieskan kunnan ostolaskujärjestelmä vaihtuu ja siinä yhteydessä paperi- ja pdf-laskujen toimitusosoite muuttuu.

Laskutusohjeet

Julkaisuaika

Osa linja-autovuoroista muuttuu Kalajoen ja Ylivieskan välillä kesäkuuss 2023

Kalajoen ja Ylivieskan välisistä linja-autovuoroista osa jatkaa Kalajoen Hiekkasärkille asti 5.6.2023 alkaen. 

Samalla joidenkin vuorojen aikataulut muuttuvat.

Reittimuutos koskee koulujen loma-aikoina arkipäivisin ajettavia vuoroja, jotka saapuvat Kalajoelta Ylivieskaan klo 7.45 ja lähtevät Ylivieskasta Kalajoelle klo 7.45 ja 16.10. Samalla vuorojen aikataulua muutetaan. Jatkossa ensimmäinen vuoro ajetaan Hiekkasärkiltä Kalajoen kautta Ylivieskaan, jonne saavutaan klo 7.10. Jälkimmäiset vuorot lähtevät Ylivieskasta klo 7.20 ja 17.00, ja vuorot ajetaan Kalajoen kautta Hiekkasärkille.

Samalla kahden Hiekkasärkiltä Kalajoen kautta Ylivieskaan ympäri vuoden ajettavan vuoron aikatauluja muutetaan. Ylivieskaan maanantaista lauantaihin klo 10.25 ja maanantaista sunnuntaihin klo 14.35 saapuvia vuoroja aikaistetaan 10 minuuttia.

Muutoksilla luodaan Ylivieskassa uusia vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen koulujen loma-aikoina. Lisäksi muutoksilla saadaan pidennettyä vaihtoaikaa juna- ja linja-autoliikenteen välillä Ylivieskassa. Muutoksilla pyritään myös yhtenäistämään aikataulurakennetta siten, että linja-autoliikenteen aikataulut olisivat mahdollisimman yhtenäiset ympäri vuoden.

Vuorot pysähtyvät Hiekkasärkillä, Kalajoella, Alavieskassa ja Ylivieskassa. Useimmilta Kalajoen ja Ylivieskan välillä kulkevilta linja-autovuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Reittimuutos koskee koulujen loma-aikoina arkipäivisin ajettavia vuoroja, jotka saapuvat Kalajoelta Ylivieskaan klo 7.45 ja lähtevät Ylivieskasta Kalajoelle klo 7.45 ja 16.10. Samalla vuorojen aikataulua muutetaan. Jatkossa ensimmäinen vuoro ajetaan Hiekkasärkiltä Kalajoen kautta Ylivieskaan, jonne saavutaan klo 7.10. Jälkimmäiset vuorot lähtevät Ylivieskasta klo 7.20 ja 17.00, ja vuorot ajetaan Kalajoen kautta Hiekkasärkille.  Samalla kahden Hiekkasärkiltä Kalajoen kautta Ylivieskaan ympäri vuoden ajettavan vuoron aikatauluja muutetaan. Ylivieskaan maanantaista lauantaihin klo 10.25 ja maanantaista sunnuntaihin klo 14.35 saapuvia vuoroja aikaistetaan 10 minuuttia.  Muutoksilla luodaan Ylivieskassa uusia vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen koulujen loma-aikoina. Lisäksi muutoksilla saadaan pidennettyä vaihtoaikaa juna- ja linja-autoliikenteen välillä Ylivieskassa. Muutoksilla pyritään myös yhtenäistämään aikataulurakennetta siten, että linja-autoliikenteen aikataulut olisivat mahdollisimman yhtenäiset ympäri vuoden.  Vuorot pysähtyvät Hiekkasärkillä, Kalajoella, Alavieskassa ja Ylivieskassa. Useimmilta Kalajoen ja Ylivieskan välillä kulkevilta linja-autovuoroilta on vaihtoyhteyksiä junaliikenteeseen Ylivieskassa ympäri vuoden. Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Ylivieskan keskustassa on linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä. Vuoroja liikennöi Liikenne Huovari Oy.Ylivieskassa ympäri vuoden. Linja-autojen saapumis- ja lähtöpaikka Ylivieskan keskustassa on linja-autoasema, joka sijaitsee aivan rautatieaseman vieressä. Vuoroja liikennöi Liikenne Huovari Oy.

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

 

Julkaisuaika

Miljoona roskapussia-kampanja

Alavieskan kunta on ilmoittautunut mukaan Ylen järjestämään Miljoona roskapussia-kampanjaan, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä keräämään ympäristöstä miljoona pussillista roskaa.

Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023. Suora lähetys Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 13.4. klo 20.00. Tulos julkistetaan Yle TV1:ssä ja Yle Areenassa 14.6. klo 20.00. Erikoislähetys Radio Suomessa 22.5. klo 19.

Kampanja näkyy Ylen eri kanavilla ja ohjelmissa koko kampanjan ajan. Ylen verkkosivuilla on kampanjasivusto yle.fi/miljoonaroskapussia, johon ihmiset voivat itse käydä lisäämässä keräämiensä roskapussillisten määrän oman paikkakuntansa kohdalle. Kerättyjen roskapussien määrä on näkyvissä reaaliaikaisesti.

Julkaisuaika

Osa kunnantalon palveluista väliaikaisesti eri paikassa

Osa kunnantalon palveluista väliaikaisesti eri paikassa

Alavieskan kunnantalon korjaustöitten takia seuraavat toiminnot ovat väliaikaisesti väistötiloissa osoitteessa Puurakenteentie 3 (Bianca-halli)

  • Maaseututoimisto
  • Rakennustoimisto
  • Vapaa-aikaohjaaja
  • Sivistys- ja hyvinvointijohtaja
  • Työllisyyspalvelut

Lisätietoja: Tuomas Häggman 044 5395 287

Julkaisuaika

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde aloittaa 1.1. – palvelut jatkuvat tutuissa palvelupaikoissa ja numeroissa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde käynnistää toimintansa vuodenvaihteessa. Pohde toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella ja järjestää alueen sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen palvelut 1.1.2023 alkaen.

Asiakkailta vuodenvaihteen muutos ei vaadi toimenpiteitä, eikä sote-palveluihin tarvitse erikseen olla yhteydessä. Ajanvaraukset, palvelusetelit ja lähetteet pysyvät voimassa edelleen vuodenvaihteen jälkeen. Myös asiakas- ja potilastiedot säilyvät ja siirtyvät hyvinvointialueelle.

 ”Moni voi olla huolissaan palveluiden jatkumisesta vuoden vaihteessa, kun siirtymä tapahtuu. Syytä huoleen ei kuitenkaan ole, koska palvelut jatkuvat samoissa tutuissa paikoissa ja jokainen alueemme asukas saa tarvitsemansa palvelut”, muistuttaa hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luoma.

Asiakkaita palvellaan nykyisissä toimipaikoissa ja puhelinnumeroissa edelleen nykyisellä henkilöstöllä. Voit asioida esimerkiksi samassa terveyskeskuksessa tai neuvolassa kuin aiemminkin. Palvelun tuottaja voi olla myös yksityinen toimija kuten aiemminkin. Myös yksityisten tuottamat palvelut toimivat entiseen tapaan.

Pelastuspalveluihin ei tule asukkaan näkökulmasta muutoksia, vaikka alueemme kaksi pelastuslaitosta yhdistyy Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokseksi.

Muutoksista tiedotetaan erikseen

Vuodenvaihde tuo joitain muutoksia asiakkaille. Laskutus uudistuu: koska organisaatio ja y-tunnus muuttuvat, asiakkaan tulee tehdä Pohteelle uudet e-laskujen tilaukset ja suoramaksuvaltuutukset. Tiedotamme, kun e-laskutilauksia on mahdollista tehdä.

Pohteen lähettämiä paperilaskuja ei voi enää maksaa maksukorteilla tai käteisellä toimipisteissä. Laskuja on ollut mahdollista maksaa käteisellä Oulu10-palvelupisteissä ja Kuusamon, Tyrnävän, Taivalkosken, Utajärven ja Raahen terveyskeskuksissa. Jatkossa laskut tulee maksaa oman pankin kautta. OYSin infopisteissä voi edelleen maksaa OYSin laskuja maksukortilla.

Pohteen palveluja kehitetään asteittain tulevien vuosien aikana. Muutoksista tiedotetaan erikseen.

Uusi verkkosivusto avautuu vuodenvaihteessa

Pohteen uusi verkkosivusto avataan vuodenvaihteessa osoitteessa pohde.fi. Samalla hyvinvointialueen väliaikaiset verkkosivut poistuvat käytöstä.

Verkkosivua kehitetään koko kevään ajan. Kuntien ja kuntayhtymien verkkosivut toimivat edelleen alkuvuoden ajan.

Pohteen työntekijöiden sähköpostiosoitteet ovat jatkossa muotoa etunimi.sukunimi@pohde.fi.

Taustaa

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde palvelee kaikkia Pohjois-Pohjanmaan asukkaita noin 18 500 työntekijän voimin. Hyvinvointialueen vastuulle kuuluu muun muassa perusterveydenhuolto, sosiaalihuolto, hammashoito, mielenterveys- ja päihdepalvelut, ikääntyneiden asumispalvelut, vammaispalvelut ja pelastustoimi. Lisäksi hyvinvointialueen vastuulle siirtyy aiemmin sairaanhoitopiirin vastuulla ollut erikoissairaanhoito.

Uudistamme palveluja, jotta kaikki alueemme ihmiset saavat tarvitsemansa palvelut sujuvasti ja oikeaan aikaan. Kehitämme sosiaali- ja terveyskeskusten eli sote-keskusten palveluja monipuolisemmiksi. Vahvistamme ennalta ehkäiseviä palveluja sekä kotiin annettavia palveluja. Hyödynnämme uusia teknologioita ja digitaalisia palveluja. Yliopistosairaalasta rakennamme maailman älykkäintä sairaalaa.

Julkaisuaika