Hallinto- ja talouspäällikön virka

Alavieskan kunta etsii hallinto- ja talouspäällikköä vakituiseen virkaan

Etsimme joukkoomme sinua, joka olet hallinnon ja talouden ammattilainen sekä tunnet kuntahallinnon päätöksenteon. Lisäksi toivomme, että olet innovatiivinen kehittämismyönteinen sekä -haluinen ja osaat esimiehenä luoda ympärillesi kannustavan työilmapiirin. 

Haemme Alavieskan kuntaan hallintopalveluihin osaavaa ja innostunutta hallinto- ja talouspäällikköä. Toimit hallintopalveluiden palvelualueen johtajana. Esimiehesi on kunnanjohtaja. Olet kunnan johtoryhmän jäsen.

Tehtävään kuuluu mm.: 

 • Kunnan talousarvion ja osavuosikatsausten tekeminen ja tilinpäätöksen valmistelu ja kokoaminen. Talouden seuraaminen em. osalta. Varmistaminen, että em. asiakirjat valmistuvat ajallaan päätäntään. Yhteistyö tilintarkastajan kanssa liittyen tarkastuksiin
 • Kunnanhallituksen, -valtuuston, henkilöstöjaoston, yt-ryhmän asioiden valmistelu, sihteerinä toimiminen, esityslistojen ja pöytäkirjojen tekeminen, tehtyjen päätösten toimeenpano ja otteiden lähettäminen. 
 • Yhteisöavustusten valmistelu (hakuprosessi, päätösesityksen valmistelu avustusten jaosta). Erilaisiin hankkeisiin osallistuminen.
 • Vaalien valmistelutyö: Keskusvaalilautakunnan sihteerinä toimiminen. Esityslistat, pöytäkirjat, vaalijärjestelmän käyttäminen. Ennakkoäänestyksen ja vaalipäivän organisointiin liittyvät tehtävät.
 • Henkilöstöhallinto: henkilöstöasioiden valmistelu yhteistyössä esimiesten ja työsuojelupäällikön kanssa. 
 • Talous- ja toimintatilastojen tekeminen valtiokonttorin ohjeiden mukaan.
 • Kunnanhallituksen, -valtuuston ja hallintopalvelujen kokonaisuuksien osalta talousarvion laatiminen 
 • Toiminnonohjauksen kehittäminen 

Toimen kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva korkeakoulututkinto ja hyvä tehtävään soveltuva kokemus sekä käytännön perehtyneisyys kunnan hallintoon ja talouteen. 

Arvostamme ammatillisen osaamisen lisäksi hyviä yhteistyö- ja vuorovaikutustaitoja sekä innovatiivista otetta. Tarjoamme sinulle mielenkiintoisen ja monipuolisen tehtävän kehittämismyönteisessä työyhteisössä.

Palkkaus KVTES:n mukaan. Työ alkaa sopimuksen mukaan touko- tai kesäkuussa. 

Pyydämme sähköisiä hakemuksia osoitteeseen www.kuntarekry.fi  5.3.2024 klo 16.00 mennessä. Tehtävään valitun on ennen tehtävän vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä todistus terveydentilastaan. Noudatamme kuuden (6) kuukauden koeaikaa. 

Yhteystietomme

Lisätietoja tehtävästä antaa kunnanjohtaja Kari Pentti, Puh. 050 559 0450, kari.pentti@alavieska.fi

Alavieskan kunta, Hallintopalvelut

Alavieskan kunta on vireä 2.500 asukkaan kunta Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa.
Osoite: Pappilantie 1, 85200 Alavieska 

Julkaisuaika

Pohde pyytää palautetta ja lausuntoja hyvinvointisuunnitelmasta ja sen liitteistä

Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen on yksi Pohteen lakisääteisistä tehtävistä. 
Hyvinvointisuunnitelma kokoaa yhteen hyvinvoinnin edistämiseen liittyvät asiat.

Useiden toimijoiden työ ja toiminta vaikuttavat asukkaiden hyvinvointiin. Siksi hyvinvointisuunnitelman valmistelussa on tehty yhteistyötä esimerkiksi asukkaiden, kokemustoimijoiden, vaikuttamistoimielinten, järjestöjen ja kuntien kanssa. Yhdyspintalautakunta on ohjannut valmistelua. Nyt Pohde toivoo saavansa palautetta ja lausuntoja yhteistyön tuloksena syntyneestä luonnoksesta ja sen liitteistä. Pohteen aluevaltuusto käsittelee suunnitelmat huhtikuussa 2024.

Tästä linkistä pääset tutustumaan hyvinvointisuunnitelman sisältöön ja antamaan palautetta Pohteen sivuilla.

Palautetta kerätään 7.2.-12.3.2024 välisen ajan.

Julkaisuaika

Retki Vuokattiin sunnuntaina 3.3.

Sunnuntaina 3.3. mahdollisuus lähteä Vuokattiin laskettelemaan, hiihtämään tai superparkkiin. 

Alavieskan ilmoittautumiset Janikalle p. 0445395267 

Julkaisuaika

Aurausavustus

Alavieskan kunta ilmoittaa haettavaksi vuoden 2024 aurausavustuksia sosiaalisin ja terveydellisin perustein 4.3.2024 kello 12.00 mennessä.
Olet oikeutettu aurausavustukseen, jos seuraavat kriteerit täyttyvät:

 • Hakija on yli 75-vuotias ja kiinteistössä ei asu alle 75-vuotiaita.
 • Jos kiinteistössä asuu alle 75-vuotias, pitää antaa kunnalle lupa pyytää lausunto sosiaalisista ja terveydellisistä perusteista Pohteen palveluneuvonnasta.
 • Yksi avustus / kiinteistö. Kiinteistötunnus ilmoitettava hakemuksessa.
 • Kiinteistön on oltava vakituisessa asuinkäytössä.
 • Avustussumma 75 €, maksetaan hakemuksessa ilmoitetulle tilille.
 • Hakija käyttää avustuksen itse parhaaksi katsomallaan tavalla kiinteistön pihan auraamiseksi.

Hakemuksen voi tulostaa Alavieskan kunnan nettisivuilta tai hakea kunnanvirastolta.
Hakemukset lähetetään tai toimitetaan osoitteeseen:

Alavieskan kunta / Tekninen toimisto
Pappilantie 1, 85200 Alavieska

Kirjekuoreen merkintä ”Aurausavustus”

Lisätietoja: Tekninen johtaja Ossi Laakso, puh. 044 5395 288           

Liitetiedostot
Julkaisuaika

Hyvinvointia maahanmuuttajaperheille -hanke

Hyvinvointia maahanmuuttajaperheille-hanke 01.01.24 - 31.12.2025

Hankkeen aikana järjestetään matalan kynnyksen toimintaa maahanmuuttajaperheille, sekä koulutusta ja ohjausta heille ja heidän kanssaan toimiville ammattilaisille.
 

Tavoitteena on, että hankkeen alueella on toimiva maahanmuuttajaverkosto, maahanmuuttajaperheiden palveluilla on selkeä toimintamalli sekä maahanmuuttajaperheiden osallisuuden ja toimintakyvyn vahvistuminen.

 

hyvinvointia maahanmuuttajaperheille -hanke

Well-being for immigrant families -project

Julkaisuaika

Terve Päivä -palvelu

Terve Päivä -palvelu

Alavieskan kunta tarjoaa nyt kuntalaisille mahdollisuuden osallistua ilmaiseksi Terve Päivä palveluun (norm. 179,40€). Palvelun käyttöön tarvitset vain tietokoneen tai kännykän ja pankkitunnukset terveydenhuollon palvelun vahvaa tunnistautumista varten.

Ilmoittautuminen alkaa 8.1.2024 klo 9.00. Ilmoittautumiset lähetetään Alavieskan kunnan sähköpostiin osoitteeseen: alavieskan.kunta@alavieska.fi

Seitsemän ensimmäistä saa tunnukset verkkokurssille. Heille ilmoitetaan asiasta erikseen sähköpostilla. Seitsemän ensimmäistä saa tunnukset kunnantalolta Katariina Yliverroselta tai Tuula Kauppiselta.

Terve päivä

 

 

 

 

Julkaisuaika

Pohteen puhelinvaihde aloittaa toimintansa loppiaisen jälkeen

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen Pohteen puhelinvaihde aloittaa toimintansa loppiaisen jälkeen 10.1.2024.

Pohteen puhelinvaihde palvelee asiakkaita numerossa 08 669 9500 maanantaista perjantaihin kello 7-19.

Puhelinvaihde auttaa asiakasta löytämään oikean Pohteen asiakaspalvelunumeron. Puhelinvaihde voi yhdistää asiakkaan myös suoraan palvelunumeroon. Omaisten tulee kysyä potilaan vointia ensisijaisesti suoraan potilaalta itseltään, mutta tarvittaessa Pohteen puhelinvaihde auttaa myös tässä asiassa.

Pohde ei peri asiakkailta maksua puhelinpalveluista. Asiakkaan oma puhelinoperaattori veloittaa kuitenkin puheluista normaaliin tapaan asiakkaan liittymäsopimuksen mukaisen hinnan, kun asiakas soittaa Pohteen puhelinvaihteeseen.

Oulun yliopistollisen sairaalan OYSin puhelinvaihde yhdistyy Pohteen puhelinvaihteeseen 10. tammikuuta. OYSin puhelinvaihde lopettaa toimintansa ja jatkossa asiakkaiden käytössä on vain yksi puhelinvaihde, johon voi soittaa. OYSin puhelinvaihteeseen tulevat puhelut ohjataan automaattisesti Pohteen uuteen puhelinvaihteeseen.

Myöhemmin keväällä käynnistyy Pohteen asiakas- ja neuvontapalvelu.

Pohteen palvelujen ja palvelupaikkojen yhteystiedot löytyvät myös verkkosivuilta osoitteesta www.pohde.fi.

Julkaisuaika

Sisäilmatyöryhmän tiedote Päiväkoti Peukaloisesta

Tiedote Alavieskan kunnan päiväkoti Peukaloisen lasten vanhemmille sekä henkilökunnalle

Tiedotteen laatija: Alavieskan kunnan päiväkoti Peukaloisen sisäilmatyöryhmä

Tiedote:

Alavieskan kunnan päiväkoti Peukaloisen henkilökunnan jäseniltä on tullut viestiä tekniselle toimelle, että osa henkilöstöstä oirehtii joissain Peukaloisen tiloissa. Alavieskan kunta on teetättänyt asian johdosta Peukaloiseen kosteus- ja sisäilmateknisen kuntotutkimuksen kesällä 2023.  Asian johdosta on myös perustettu Peukaloisen sisäilmatyöryhmä, jonka kokoonpanosta kooste tiedotteen lopussa. 

Kuntotutkimuksessa havaittiin pistemäisesti mm. epätiiviitä rakennusosien liitoksia alapohjassa, ulkoseinien alaosissa ja osassa kantavien väliseinien alaosia. Haitallista raja-arvot ylittävää kosteutta havaittiin vain vähäisessä määrin yhdessä alapohjan mittauskohdassa. Kuntotutkimuksessa tehtiin myös LVI-järjestelmään aistinvarainen kuntotutkimus. Ilmanvaihtojärjestelmän puhtaudessa havaittiin puutteita sekä riittämätöntä ilmanvaihtoa osassa rakennusta. LVI-järjestelmän osalta tehtiin korjaustoimenpiteitä syyslomaviikolla.  Kohteeseen tekivät kohdekäynnin 7.11.2023 ympäristöterveydenhuolto sekä kunnan tekninen toimi. Kohteeseen on 14.11.2023 tehnyt käynnin myös ilmanvaihto- ja automaatioasiantuntija. Kohdekäyntien perusteella havaittiin mahdollisesti yhdeksi merkittäväksi sisäilmaa heikentäväksi tekijäksi ilmanvaihdon puutteellinen toimivuus osassa rakennusta sekä epätiiviit rakennusosat, kuten ikkunoiden riittämätön tiiveys (kylmä vedon tunne). Asioiden korjaamiseksi on tarkoitus tehdä mm. seuraavat toimenpiteet talven 2023 aikana:

 • Ilmanvaihtokanaviston puhdistus ja ilmamäärien mittaus sekä ilmanvaihdon tasapainotus
 • Hiilidioksidi- ym. olosuhdemittaukset ja kosteusmittaukset alapohjaan
 • Sisärakennusosien (lattia ja väliseinien alaosat) tiivistyksiä ja lisätutkimuksia, ikkunoiden tiivistys

Tutkimusten pohjalta korjausten on tarkoitus jatkua rakennuksen sisäpuolella keväällä tai kesällä 2024. Sisäilmatyöryhmään kuuluvat mm. sivistys- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja, sivistys- ja hyvinvointijohtaja, työterveyshuollon edustaja, ympäristöterveyden edustajat, pääluottamusmies, työsuojeluvaltuutettu, työsuojelupäälikkö, päiväkodin johtaja, sekä tekninen johtaja ja kunnaninsinööri. 

Sisäilmatyöryhmä on todennut raportin ja kohdekäyntien jälkeen, että päiväkoti Peukaloisen tiloissa voidaan jatkaa toimintaa normaalisti. Korjaus- ja puhdistustoimenpiteet tullaan tekemään päiväkotitilojen ollessa kiinni. Mikäli koet tai lapsesi kokee oirehtivansa jossain tilassa, ottakaa yhteyttä päiväkodin johtajaan tai työterveyshuoltoon. Sisäilmatyöryhmä antaa seuraavan tiedotteen keväällä 2024, ennen kesälomakauden alkua.

Alavieskassa 16.11.2023, päiväkoti Peukaloisen sisäilmatyöryhmä, psta kunnaninsinööri Tuomas Häggman

Julkaisuaika