Alavieskan kunta hakee kirjastovirkailijaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen 1.11.2023 alkaen.

Ensijaisena työskentelypaikkana on Alavieskan kunnankirjasto, joka kuuluu Joki-kirjastoihin. Joki-kirjastoissa on käytössä Aurora-kirjastojärjestelmä. Alavieskan kunnankirjasto toimii Alavieskan keskustassa omassa kiinteistössään. Alavieska on vireä ja elinvoimainen 2500 asukkaan kunta Kalajokilaaksossa, jossa on lyhyet välimatkat naapureihin.

Kirjastovirkailijan tehtäviin kuuluvat monipuolinen asiakas- ja tietopalvelu, kokoelmatyö sekä tapahtuma- ja suhdetoimintaan osallistuminen. Tehtävään kuuluu koulu- ja päiväkotiyhteistyötä (koululla kirjaston oma toimipiste) sekä vinkkausta, satutunteja ja ryhmien ohjaamista. Lisäksi työhön kuuluu mahdollisesti kunnan kulttuuritoimen töihin osallistuminen.

Etsimme kirjastovirkailijaa, joka haluaa tehdä asiakaspalvelutyötä. Edellytämme hyviä yhteistyötaitoja, joustavuutta ja kehittävää työotetta. Arvostamme asiakaslähtöistä ajattelua, organisointikykyä, digitaalisia taitoja sekä kiinnostusta ja innostusta monipuoliseen tehtäväkuvaan.

Kelpoisuusvaatimuksena on tieto- ja kirjastopalvelujen ammatillinen tutkinto tai soveltuva alempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy tai jonka lisäksi on suoritettu vähintään 60 op (35 ov) kirjasto- ja informaatioalan opintoja.

Työaika 36,25 h viikossa. Työ on vuorotyötä sisältäen iltavuoroja, toisinaan myös viikonlopputöitä. Palvelusuhteen ehdot määräytyvät Kunnallisen yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesti (KVTES). Tehtäväkohtainen palkka on 2213,73 euroa/kk.

Tehtävä alkaa 1.11.2023 tai sopimuksen mukaan. Tehtävässä on 6 kuukauden koeaika.

Haastattelut järjestetään hakuajan päätyttyä. Edellytämme haastatteluun kutsuttavilta valmistellun lyhyen nuortenkirjavinkkauksen (yksi teos).

Lisätietoja antavat 
viikolla 38 ja 39 virka-aikaan:
Ulla-Mari Kivi
kirjastotoimenjohtaja
ulla-mari.kivi(a)alavieska.fi
p. 044 5395 268
Tuulia Säkkinen
sivistys- ja hyvinvointijohtaja
tuulia.sakkinen(a)edu.alavieska.fi
p. 044 5395 259

 

Julkaisuaika