Pidetään maskia, pestään käsiä ja vältetään turhaa liikkumista kylillä!

Muista turvaväli ja mene testiin jos oireita ilmenee.

https://www.kalliopp.fi/koronainfo

 

Linkissä uusimmat suositukset

https://oyskorona.fi/

 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa:

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 2.12.2020 

Kerroimme eilen kahdesta uudesta koronavirustartunnasta Kallion alueella. Luku nousi iltapäivällä vielä yhdellä, joten 1.12. tartuntaluku oli 3. Tänään 2.12. alueellamme on todettu yksi uusi tartunta.  

Uudet tapaukset liittyvät olemassa oleviin tartuntaketjuihin. Lisääntynyt tartuntariski on tartuntaketjuihin perustuen Ylivieskan ja Sievin lisäksi myös Nivalassa.  

Kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on Pohjois-Pohjanmaan aluehallintoviraston määräyksellä kielletty myös Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella 2.–18.12.2020.  Määräys koskee Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan alueen kaikkia 38:aa kuntaa. 

Jotta koronaviruksen leviäminen voidaan pysäyttää, on tärkeää noudattaa hyvää käsihygieniaa, muistaa turvavälit  ja käyttää kaikissa julkisissa sisätiloissa kasvomaskia. Flunssaoireisena on jäätävä kotiin. Töihin, päivähoitoon ja kouluun ei saa mennä sairaana. 

Kallion pandemianeuvonnan puhelin on ollut viime päivinä ruuhkainen ja puheluiden suuresta määrästä johtuen kaikki puhelut eivät ole yhdistyneet. Pahoittelemme tilanteen aiheuttamaa harmia. Jos puhelusi ei yhdisty, kannattaa yrittää soittaa myöhemmin uudelleen.  

Jos tarvitset lapselle ajan koronatestiin, voit pyytää lähetettä lapsen kouluterveydenhoitajalta tai neuvolasta. Työterveyshuollon asiakkaat voivat kysyä lähetettä myös työterveyshuollosta.  

Julkaisuaika