Asioi turvallisesti Alavieskassa

Kehitämme jatkuvasti sähköisen asioinnin palveluja parantaaksemme palvelujemme laatua ja saatavuutta. Sen rinnalla saat edelleen henkilökohtaista palvelua asioimalla kunnan palvelupisteessä, puhelimitse tai kirjeitse.

Asiointi paikan päällä

Palvelupisteessä saat henkilökohtaista palvelua ja ohjausta.

Jos haluat tehdä tietopyynnön ja pyytää muita virallisia yksityisyyttäsi koskevia asiakirjoja, varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Alavieskan kunta
Pappilantie 1
85200 Alavieska
Puh. 08 4395 111
alavieskan.kunta(at)alavieska.fi
Aukioloajat ma-pe 9.00-15.00

Panostamme sekä digitaalisen että manuaalisen aineiston tietoturvaan ja kehitämme tietojenkäsittelyämme suojataksemme henkilötietojasi. Verkkolomakkeemme on suojattu, joten voit käyttää niitä turvallisesti.

Sähköinen asiointi

Verkkolomakkeiden turvallinen käyttö

Palaute-lomakkeemme voit täyttää verkkosivuillamme. Verkkolomakkeelle syötetyt tiedot välitetään suojatun yhteyden kautta palvelimelle ja sieltä kunnan palvelupisteen sähköpostiin.

Sähköisten lomakkeiden käyttö

Sähköiset lomakkeet löytyvät osoitteesta https://www.alavieska.fi/lomakkeet. Sähköisten lomakkeiden avaamiseen tarvitset Adobe Reader ohjelman. Ohjeet tästä.

Voit tulostaa lomakkeen ja täyttää sen käsin. Osan lomakkeista voi myös täyttää sähköisesti ja tulostaa vasta sitten paperille tai digitaaliseksi tiedostoksi. Toimittakaa luottamuksellisia henkilötietoja sisältävät lomakkeet postitse tai henkilökohtaisesti kunnan virastoon. Emme suosittele lähettämään näitä lomakkeita liitteenä suojaamattoman sähköpostin kautta.

Asiointi sähköpostilla

Käytössämme on tällä hetkellä ainoastaan suojaamaton sähköpostijärjestelmä. Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@alavieska.fi. Emme suosittele lähettämään suojaamattoman sähköpostin kautta henkilötunnuksia, pankkitunnuksia tai muita tärkeitä henkilötietoja.
tai Käytössämme on tietoturvallinen sähköpostijärjestelmä. Voit lähettää suojatun sähköpostin kautta sähköpostia turvallisesti.
Lähetä sähköpostisi suojatun yhteyden kautta https://turvatuubi.alavieska.fi

Huomioithan myös oman vastuusi asioidessasi sähköisesti, etkä esimerkiksi lähetä luottamuksellista tai salassa pidettävää aineistoa meille suojaamattoman sähköpostin kautta.