Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa:

Ajankohtaista koronavirustilanteesta 5.3.2021 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueen koululaisilla alkaa tänään hiihtoloma. Hiihtoladut, metsät ja pulkkamäet ovat turvallisimpia paikkoja nauttia tulevasta hiihtolomasta. Riski saada koronavirustartunta on ulkona liikkuessa pieni. THL suosittelee, että talvilomailijat ulkoilisivat oman lähipiirin seurassa ja välttäisivät väkijoukkoja.  

Jos suunnitelmissa on matkustaa Suomen sisällä, on tärkeä muistaa: 

  • seurata epidemiatilanteen kehittymistä 
  • viettää aikaa mieluiten vain oman lähipiirin seurassa 
  • välttää ihmisjoukkoja 
  • pitää yli kahden metrin turvaväli muihin ihmisten ilmoilla liikuttaessa, myös ulkoillessa 
  • huolehtia käsihygieniasta 
  • käyttää maskia kaikkialla julkisissa sisätiloissa.  

Omalla autolla liikkuminen on turvallista, kunhan myös taukopaikoilla muistaa turvavälit, käsihygienian sekä maskin käytön. Lue lisää: THL:n suositukset talviloman viettoon 

Hygieniaohjeiden noudattaminen on tärkeää sekä lomalla että arjessa. Pese käsiä, pidä vähintään 2 metrin turvaetäisyys, käytä maskia ja yski tai aivasta kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaasi. Jos saat koronavirustartuntaan viittaavia oireita, pysyttele kotona ja hankkiudu herkästi koronavirustestiin. Viikonloppuna testejä tehdään Oulaskankaan yhteispäivystyksessä.  

Hiihtolomaviikolla Kallion toimipisteet ovat auki poikkeavasti. Koronaneuvonta on avoinna tavalliseen tapaan ma–pe klo 8–15,  p. 08 419 5140.  

Rokotusajanvaraus on avoinna myös ensi viikolla. Keskiviikkona 10.3. klo 9 alkaen ajanvaraus on avoinna alle 70-vuotiaille, riskiryhmien rokotusjärjestyksen mukaiseen ryhmään 1 kuuluville, ja torstaina 11.3. 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Ikäihminen voi vaihtoehtoisesti jäädä myös odottamaan, että Kalliosta soitetaan ja tarjotaan rokotusaikaa. Tällä hetkellä noin puolet alueemme yli 80-vuotiaista on saanut 1. rokotteen.   

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ei eilen todettu uusia koronavirustartuntoja. 

Julkaisuaika