Peruspalvelukuntayhtymä Kallio tiedottaa: 
Ajankohtaista koronavirustilanteesta 4.3.2021  

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Ylivieskassa todettiin eilen yksi uusi koronavirustartunta. Sairastunut oli jo altistuskaranteenissa. 

Koronarokotusten ajanvaraus jatkuu, ja tänään torstaina ajanvaraus on avoinna 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Tämän viikon jälkeen puolet alueemme yli 80-vuotiaista on rokotettu.  

Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koronakoordinaatioryhmä kertoi eilen alueemme päivitetyistä rajoituksista ja ohjeistuksista. Sisä- ja ulkotiloissa tapahtuvien yleisötilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 6 henkilöön aluehallintoviraston päätöksellä. Yksityistilaisuuksien osallistujamäärä suositellaan rajattavaksi 6 henkilöön. Pohjois-Pohjanmaan koronakoordinaatioryhmä korostaa lisäksi, että vierailuja ikäihmisten ja riskiryhmien luokse on nyt syytä harkita tarkkaan. Uusissa rajoituksissa ja suosituksissa on otettu huomioon valtioneuvoston ja sosiaali- ja terveysministeriön linjaukset sekä alueellinen epidemiatilanne.

Koronavirus leviää tällä hetkellä perheiden sisällä, työpaikoilla ja muissa aikuisten kokoontumisissa. Sen vuoksi suositellaan, että mm. yli 18-vuotiaiden ryhmäharrastustoiminta pysyy keskeytettynä. Sen sijaan etäopetuksen laajentamiselle tai lasten harrastustoiminnan rajoittamiselle ei ole perusteita. 

Suositukset ovat voimassa 28.3.2021 saakka ja ne löytyvät osoitteesta www.oyskorona.fi . 

Vallitseva tilanne aiheuttaa paljon epävarmuutta ja myös ongelmia ihmisten arjessa. Rokotukset kuitenkin etenevät ja kesä helpottaa tilannetta, koordinaatioryhmä muistuttaa.   

Epidemiatilanne Pohjois-Pohjanmaan alueella on hallinnassa, mutta tilannetta seurataan tarkasti. Oireisena on tärkeää hakeutua koronavirustestiin myös siitä syystä, että testien perusteella saadaan tärkeää tietoa alueen todellisesta koronatilanteesta.   

Julkaisuaika