Ajankohtaista koronavirustilanteesta 26.2.2021 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Ylivieskassa on todettu eilen illalla yksi uusi koronavirustartunta. Altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.  

Hallitus suositteli eilen kiihtymisvaiheen alueille koronaepidemian 2-tason ohjeistuksen noudattamista. Suositus koskee myös Peruspalvelukuntayhtymä Kallion aluetta. Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä linjaa tänään perjantaina, miten suositukset vaikuttavat palveluihin alueellamme. 

Epidemian torjunnassa ensisijaisen tärkeää on noudattaa 2 metrin turvavälejä, pestä käsiä usein vedellä ja saippualla tai käyttää käsidesiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan ja välttää kasvojen koskettelua. Alueellamme on voimassa edelleen myös maskisuositus, jonka mukaan maskia käytetään aina mm. julkisissa sisätiloissa, yksityisten palveluntarjoajien tiloissa (kaupat, pankit jne.) sekä työpaikoilla. 

Jos sinulla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, pysyttele kotona ja hankkiudu matalalla kynnyksellä koronavirustestiin. Viikonlopun aikana koronavirustestaus on Oulaskankaan yhteispäivystyksessä.  

Julkaisuaika