Ajankohtaista koronavirustilanteesta 25.2.2021  

Hallitus suosittelee kiihtymisvaiheen alueille koronaepidemian 2-tason ohjeistuksen noudattamista. Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ollaan muun Pohjois-Pohjanmaan tavoin epidemian kiihtymisvaiheessa.  

Suosituksia ovat mm. laaja etätyö- ja kasvomaskisuositus, riskiryhmien suojaaminen, julkisten tilojen käytön rajoittaminen sekä sulkeminen ja aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttäminen. Lisäksi hallitus suosittelee yli 6 hengen kokoontumisrajoituksia ja yli 6 hengen yksityistilaisuuksien välttämistä.   

Suositusten mahdollisista vaikutuksista Kallion palveluihin tiedotetaan tarvittaessa myöhemmin.  

Hallitus kertoi lisäksi, että sillä on valmius ottaa käyttöön poikkeusolojen lainsäädäntö ja kolmen viikon sulkutila 8.3.–28.3. Sulun aikana kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla ravintoloita suljetaan, yläkoulut ja 2. asteen opetus siirtyvät etäopetukseen ja nuorten ja aikuisten harrastustoiminta jää tauolla. Hallitus perustelee poikkeusolojen toteamista heikentyneellä koronavirustilanteella.  

Uusia koronavirustartuntoja todettiin Suomessa 15.–21.2.2021 yhteensä yli 3 400, joka on selvästi enemmän kuin edellisellä viikolla. Tapausten ilmaantuvuus oli koko maassa 62 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohti, kun edeltävällä viikolla ilmaantuvuus oli 46 tartuntaa 100 000:ta asukasta kohti.  

Tartuntoja on eniten työikäisillä, varsinkin nuorilla aikuisilla. Kaikista tapauksista noin 80 prosenttia todettiin alle 50-vuotiailla ja noin 45 prosenttia alle 30-vuotiailla. Yli 60-vuotiaiden osuus todetuista tapauksista oli noin 9 prosenttia, ja yli 70-vuotiaiden osuus oli noin 3 prosenttia.  

Karanteeniin viikolla 7 asetettiin Suomessa yli 11 000 henkilöä – yli 2 700 henkilöä enemmän kuin edellisellä viikolla.  

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella ei tiistain jälkeen ole toistaiseksi todettu uusia koronavirustartuntoja.   

Julkaisuaika