Ajankohtaista koronavirustilanteesta 22.2.2021 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Alavieskassa todettiin perjantaina yksi uusi koronavirustartunta. Tartunnan saanut oli jo altistuskaranteenissa eikä tapaukseen liity uusia altistumisia. Lauantain ja sunnuntain aikana Kallion kunnissa ei todettu uusia koronavirustartuntoja.  

Koronarokotukset jatkuvat 

Koronarokotusten antamista jatketaan tällä viikolla. Alle 70-vuotiaat, riskiryhmien koronarokotusjärjestyksen ryhmään 1 kuuluvat voivat varata koronarokotusaikoja keskiviikkona 24.2. klo 9 alkaen.  

On tärkeää, että ajanvarausnumeroon soittavat tässä vaiheessa vain he, jotka kuuluvat ryhmään 1. Tähän ryhmään kuuluvat 16–69-vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila, esimerkiksi elinsiirto tai kantasolusiirto, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti , vaikea puolustusjärjestelmän häiriö, vaikea krooninen munuaissairaus,  vaikea krooninen keuhkosairaus tai lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes. Tarkista lista ryhmään 1 kuuluvista sairauksista tai tiloista täältä

Ilmoitamme, kun riskiryhmien rokotusjärjestyksen ryhmä 1 on rokotettu ja ryhmään 2 kuuluvat voivat alkaa varata aikoja. Seuraathan ilmoitteluamme osoitteessa www.kalliopp.fi.  

80-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat varata aikoja torstaina klo 9 alkaen sähköisesti tai soittamalla. 1.3. alkaen alamme myös soittaa niille ikäihmisille, joilla rokotusaika on vielä varaamatta, ja tarjota rokotusaikaa puhelimitse.   

Rokotusjärjestys (THL) 

  • ≥ 80-vuotiaat ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet  – Rokottaminen Kalliossa aloitettu    
  • 75–79 -vuotiaat ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet – Rokottamista  Kalliossa ei vielä aloitettu    
  • 70–74 -vuotiaat ja samassa taloudessa asuvat omaishoitajat ja ikääntyneet  – Rokottamista  Kalliossa ei vielä aloitettu    
  • 16-69 -vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus – Rokottaminen Kalliossa aloitettu koska tälle ikäryhmälle soveltuvaa rokotetta on saatu. 
  • 18-69 -vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus – Rokottamista  Kalliossa ei vielä aloitettu    

THL on linjannut, että 70-vuotiaiden osalta ikä rokotuspäivänä ratkaisee, mihin rokotusryhmään rokotettava kuuluu. Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion. 

80-vuotiaille ja sitä vanhemmille tarkoitettuja aikoja voivat Kallion linjan mukaisesti varata kaikki v. 1941 tai sitä ennen syntyneet.  

Seuraa ilmoitteluamme osoitteessa www.kalliopp.fi 

Julkaisuaika