Ajankohtaista koronavirustilanteesta 12.2.2021 

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella Ylivieskassa vahvistettiin eilen kaksi uutta koronavirustartuntaa. Toinen tartunnoista tuli tartuntaketjun ulkopuolelle, ja siihen liittyen altistuskaranteeniin asetettiin n. 40 ihmistä. Yhteensä Kallion alueen asukkaita on karanteenissa on n. 270.  

Jos sinut on asetettu tartuntatautilain nojalla altistuskaranteeniin, pysy kotona. Karanteenissa ollessasi voit käydä esimerkiksi kävelylenkillä, mutta vältä lähikontakteja ja säilytä koko ajan yli 2 metrin turvaetäisyys muihin ihmisiin. Lue lisää karanteenista täältä (THL).  

Jos sairastit koronan ja olet parantunut, käytäthän edelleen maskia. Vaikka olisit sairastamisen myötä saanut väliaikaisen suojan uudelle koronavirustartunnalle, voit edelleen levittää virusta tietämättäsi.  

Hygieniaohjeiden noudattaminen on nyt erittäin tärkeää tartuntojen leviämisen estämiseksi. Pese käsiä usein vedellä ja saippualla tai käytä käsidesiä. Käytä kasvomaskia ja säilytä yli 2 metrin turvaväli, kun liikut ihmisten ilmoilla. Jos sinulla on lieviäkään flunssaoireita, pysyttele kotona ja vältä kodin ulkopuolisia kontakteja. Hakeudu herkästi koronavirustestiin. Viikonloppuna koronavirustestiin pääsee Oulaskankaan yhteispäivystyksessä

Mikäli Kallion alueen koronatilanne muuttuu merkittävästi, tiedotamme siitä myös viikonlopun aikana. Muussa tapauksessa seuraava ajankohtaistiedote tulee ensi viikolla.  

Talvilomat lähestyvät – lomaile turvallisesti 

THL suosittelee, että talvilomailijat ulkoilisivat oman lähipiirin seurassa ja välttäisivät väkijoukkoja. Tartuntariski on olemassa tällä hetkellä kaikkialla Suomessa, vaikka alueiden välillä onkin eroja taudin ilmaantuvuudessa. Epidemiatilanne elää koko ajan, ja matkustaminen lisää entisestään riskiä viruksen leviämiselle. 

Hiihtoladut, metsät ja pulkkamäet ovat turvallisimpia paikkoja nauttia tulevasta hiihtolomasta. Riski saada koronavirustartunta on ulkona liikkuessa pieni. 

Omalla autolla liikkuminen on turvallista, kunhan myös taukopaikoilla muistaa turvavälit, käsihygienian sekä maskin käytön. 

Jos on koronavirustaudin oireita, lomailemaan ei kannata lähteä lainkaan. Tällöin tulee hakeutua välittömästi testiin. 

Julkaisuaika