Ajankohtaista koronavirustilanteesta 11.8.2021 

Ylivieskassa ravintola 10-kerhossa todettiin mahdollinen korona-altistuminen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä, 7.–8.8.2021 klo 23.30–04. Jos olit ravintolassa tuolloin, tarkkaile vointiasi ja hakeudu koronatestiin, jos oireita ilmenee.  

Tänään keskiviikkona Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on todettu toistaiseksi kuusi uutta koronavirustartuntaa. Osa tartunnoista liittyy aiempiin ketjuihin. Tartunnoista 4 on todettu Ylivieskassa, 1 Nivalassa ja 1 Sievissä.  

Tiistain 10.8. tartuntalukema nousi vielä myöhään illalla kahdeksaan, kun Ylivieskassa todettiin kaksi uutta koronatartuntaa.  

Pohjois-Pohjanmaan alue siirtyi eilen epidemian perustasolta kiihtymisvaiheeseen. Asiasta linjasi Pohjois-Pohjanmaan alueellinen koordinaatioryhmä. Kiihtymisvaiheessa voimassa ovat mm. seuraavat suositukset: 

Maskin käyttö 

  • Julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. 
  • Peruskoulussa 6. luokasta lähtien sekä toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa. 
  • Työyhteisöissä sisätiloissa, jos samassa tilassa työskentelee tai oleskelee useampia henkilöitä. 
  • Harrastus- ja vapaaehtoistoiminnan käyttämissä sisätiloissa, jos samassa tilassa on useampia henkilöitä. 
  • Matkalla koronanäytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 
  • Joukkoliikenteessä 
  • Suomeen saapuvilla matkustajilla, kun he siirtyvät maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella. 

Etätyö 

  • suositellaan työtehtävien salliessa etätyötä tai muita työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä. 

Koordinaatioryhmä suosittaa myös, että tapahtumajärjestäjät kiinnittävät erityistä huomioita siihen, että osallistujilla on mahdollisuus riittävien turvavälien toteutumiseen. Lue kaikki suositukset osoitteessa oyskorona.fi.  

Koronavirus leviää tällä hetkellä myös Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella. On erittäin tärkeää noudattaa huolellista käsi- ja yskimishygieniaa sekä noudattaa voimassa olevia suosituksia. Jos saat koronavirustartuntaan sopivia oireita, tee Omaolo-testi ja hakeudu koronanäytteenottoon. 

Julkaisuaika