Alavieskan kunta
Siirry hakuun | Siirry valikkoon | Siirry sisältöön |
Fontin koko A A |
facebook
Ajankohtaista / Valokuituhanke

8.4.2019

Alavieskan ensimmäinen työmaakokous pidettiin eilen. Maanrakennus (Relacom) alkaa toukokuun mahdollisuuksien ts. kelien mukaan.
Teletyöt (Opto-Liitos) alkavat sitä mukaa, kun kaapeleiden jatkokset valmistuvat.
Valmistelevia töitä mm. huoneistojen kuidutuksia voidaan aloittaa jo huhtikuun loppupuolella.

Kuvassa vasemmalta kiertäen:
Pasi Keränen, työmaavalvoja, Jokiverkko
Juha Juola, tuotantopäällikkö Relacom Oy
Pasi Haapakangas, työpäällikkö Relacom Oy
Tuomas Makkonen, työnjohtaja Relacom Oy
Petri Laitinen, toimitusjohtaja Opto-Liitos Oy
Simo Kiviniemi, tietoliikenneasentaja Jokiverkko
Juha Karsikas, suunnittelu ja myynti, Jokiverkko
Ilpo Nikula, tietoliikennesuunnittelija Jokiverkko
Tuomas Häggman, rakennustarkastaja Alavieska
Veijo Luoma, tietoliikennesuunnittelija Jokiverkko
Janne Kurikkala, toimitusjohtaja Jokiverkko
Sihteerinä toimi hankekoordinaattori Sirkku Kianto

21.3.2019
Valokuituverkon rakentaminen alkaa Alavieskassa keväällä 2019. Tervetuloa piirtopäiville!
Jokilaaksojen Kuituverkko-osuuskunta toivoo pihakuvaa tontistasi hyvissä ajoin ennen kaivuiden alkua. Pihakuvan saaminen ajoissa on tärkeää. Kunnantalolla Jokiverkon toimistolla on alla mainittuina pihakuvien piirtopäivinä kahvitarjoilu:
22.3. perjantai klo 9-16
26.3. tiistai klo 9-16
28.3. torstai klo 9-16
5.4. perjantai klo 9.16
6.4. lauantai klo 9-15
8.4. maanantai klo 13-16
10.4. keskiviikko klo 9-16
11.4. torstai klo 9-16
Alavieskan kunnan valokuituhankkeen projektisihteeri Helinä Koskela on käytettävissänne edelleen. Tartu hihasta, tavalliseen tapaan.

Tule myös Valokuituiltaan 4.4. Alavieskan yhtenäiskoululle, jossa esittäytyvät urakoitsijat ja operaattori.
Linkki Kuituiltaan: https://jokiverkko.fi/valokuituverkon-rakentaminen-alkaa-alavieskassa-urakoitsijat-ja-operaattori-esittelyssa/

1.3.2019
Kunnanhallitus on tehnyt 25.2.2019 myönteisen päätöksen valokuituverkon rakentamisesta Alavieskaan.
Jokiverkko tulee järjestämään Alavieskassa rakentamisen aloitusinfon Alavieskasalissa 4. huhtikuuta. Kuituillassa esittäytyy koko rakennustiimi: Kilpailutuksella valitut urakoitsijat Relacom ja Optoliitos sekä operaattoripalveluja tarjoava Netplaza. Kuituilta tarjoaa vastauksia rakentamiseen ja liittymän käyttöön liittyviin kysymyksiin.

4.1.2019
Alavieskaan saadaan Osuuskunta Jokiverkosta vahvistus ensi viikosta alkaen. Jokiverkon hankekordinaattori siirtyy Merijärveltä Alavieskaan ja on tavoitettavissa kunnantalolta pääsääntöisesti maanantaista keskiviikkoon klo 8-16 välisenä aikana (huom. kunnantoimisto avoinna klo 9-15). Viikolla 2 Jokiverkon vahvistus paikalla maanantaina ja tiistaina 7.-8.1.2019.
Myös muu Jokiverkkotiimi, kuten suunnittelijat ja toimitusjohtaja, ovat tavoitettavissa Alavieskasta myöhemmin ilmoitettavina ajankohtina.


28.11.2018
Valokuidun maanrakennuskilpailutus on avattu Hilmassa.
https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/notice/view/2018-024745

28.11.2018
Varmistaaksemme ensi kesän sujuvan urakoinnin pyydämme tekemään liittymäsopimuksia lähiaikoina. Tällä varmistamme sujuvan suunnittelutyön.

27.11.2018
Valokuituhanke vaikuttaa positiiviselle ja ovelta ovelle kiertämistä on vähennetty. Mikäli haluatte että kunnantalolta tullaan käymään valokuituasioilla, ota yhteyttä Koskelan Helinään, puh. 044 539 5217 tai helina.koskela@alavieska.fi. Liittymäsopimuksia voi käydä kirjoittamassa edelleen kunnantalolla arkisin klo 9.00-15.00 tarvittaessa klo 16 saakka (ilmoita tulostasi sillä ulko-ovet ovat lukossa) ja/tai palauttaa täytetty sopimus kunnantalon metalliseen postilaatikkoon. Liittymäsopimuksia löytyy myös esim. S-marketista, jonne niitä voi myös palauttaa (lukollinen postilaatikko sisäpuolella).

12.10.2018
Huom! Asunto-osakeyhtiöt:
Mikäli taloyhtiössänne ei ole yhtiökokousta seuraavan kuukauden aikana, toivoisimme kutsuttavan ylimääräisen yhtiökokouksen, käsittelemään valokuitua taloyhtiöönne. Yhtiökokouksien järjestämisellä on suuri merkitys hankkeen kokonaisvaikutuksiin, koska teemme päätöksen valokuidun vetämisestä toteutuneen liittyjämäärän mukaan, suunnilleen vuodenvaihteessa.

11.10.2018

Ovelta ovelle kierrokset on aloitettu! Alavieskan kunnan valokuituhankkeen projektisihteeri Helinä Koskela on aloittanut ovelta ovelle kiertämisen, jossa hän kertoo valokuidusta ja siihen liittymisestä.
Lisäksi Jari Isotaluksen löydätte välillä kiertämässä, nyt ainakin alkuun Taluskylän suunnalta.

10.10.2018
OSALLISTU ARVONTAAN! Kaikki lokakuun 2018 loppuun mennessä Alavieskan valokuituliittymäsopimuksen palauttaneet henkilöt osallistuvat Samsung Galaxy Tab A 10.1" Wi-Fi+LTE -tabletin arvontaan. Palkinnon sponsoroi Alavieskan kunta. Arvonta päättyy 31.10.2018 ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Palkinto on noudettava Alavieskan kunnasta, Pappilantie 1, 85200 Alavieska.


Liittymäsopimuksia löytyy nyt myös Alavieskan S-marketista!
Nyt kannattaa kirjoittaa Jokiverkon liittymäsopimus ja palauttaa se joko kunnantalolle, S-Marketissa olevaan Alavieskan kunnan postilaatikkoon tai skannata täytetty sopimus ja lähettää info(a)jokiverkko.fi.

Valokuituhanke etenee ja esimerkiksi liittymäsopimuksia voi käydä hakemassa kunnantalolta arkisin klo 9.00-15.00.
Kunnantoimistolla teitä palvelee valokuituhankkeen projektisihteeri Helinä Koskela, puh. 044 539 5217, helina.koskela@alavieska.fi.

Liittymäsopimuksia voi myös tulostaa www.jokiverkko.fi sivuilta. Täytetyt sopimukset voi palauttaa kunnantalolle, tai skannata allekirjoitettu lomake osoitteeseen info(a)jokiverkko.fi

Tilaa täältä liittymä:
https://jokiverkko.fi/tilaa-taalta-liittyma/

Valokuituliittymä kannattaa tilata hankeaikana, sillä hankekauden jälkeen liittymähinta on 1200€ + rakennuskustannukset.
Kun tilaat liittymän hankeaikana, saat sen rakennettuna ja asennettuna hintaan 100€.